Over ons

Biofreeze is een merk dat wordt geproduceerd door Hygenic Performance Health Products (www.biofreeze.com) in Amerika. In Nederland wordt de marketing en distributie voor Biofreeze exclusief door OTC Medical verzorgd. OTC Medical heeft vele merken in haar portfolio. Indien u meer informatie wilt over ons, dan kunt u terecht op www.otc-medical.nl

Koude Methode

Het unieke van Biofreeze zit hem in de "koude therapie": door een combinatie van natuurlijke menthol en de verdamping van alcohol krijgt u een "koud gevoel" op de pijnlijke plek.

Dat veroorzaakt twee reacties:
  • De microcirculatie en de doorbloeding worden gestimuleerd
  • De zenuwuiteinden in de opperhuid worden be├»nvloed, daardoor voelt u minder pijn en kunnen uw spieren zich ontspannen

Het effect van Biofreeze is groot doordat het lichaam zich aan de omstandigheden aanpast en direct "reageert" op de kou: bloedvaten vernauwen zich en lokaal kan de doorbloeding zelfs stoppen. De koude reactie is echter kort en er volgt een tegenreactie: het bloed gaat weer stromen en het lichaam wordt weer van binnen opgewarmd. Dit is vergelijkbaar met het opwarmen van bevroren of koude handen: je krijgt dan vaak een gloeiend gevoel.

Door de uitstekende werking van Biofreeze herstelt u sneller van een blessure en wordt de pijn direct en langdurig verlicht.Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Disclaimer