Over ons

Biofreeze is een merk dat wordt geproduceerd door Reckitt (www.biofreeze.com) in Amerika. In Nederland wordt de marketing en distributie voor Biofreeze exclusief door OTC Medical verzorgd. OTC Medical heeft vele merken in haar portfolio. Indien u meer informatie wilt over ons, dan kunt u terecht op www.otc-medical.nl

FAQ

1. Waar kan ik Biofreeze kopen?
U kunt Biofreeze kopen bij diverse drogisterijen, gezondheidswinkels en ook bij professionals zoals fysiotherapeuten, chiropractoren en sportmasseurs. Zoek een verkooppunt bij u in de buurt.

2. Heb ik een recept van de dokter nodig om Biofreeze te kunnen krijgen?
Nee, u heeft geen recept nodig.

3. Welke verpakkingen van Biofreeze zijn te koop?
Biofreeze is voor consumenten verkrijgbaar in een 118ml spray, 110gr en 30gr tube, 82gr roller of 5gr travelsachet.

4. Zijn er ook grotere verpakkingen te koop?
De grootverpakkingen worden slechts verkocht aan professionals voor gebruik in hun praktijk. Deze zijn niet beschikbaar voor consumenten.

5. Is Biofreeze ook online te koop?
Ja! Biofreeze is via diverse webwinkels te verkrijgen. Zie onze verkooppunten.

6. Hoe lang is Biofreeze houdbaar?
Biofreeze is 2 jaar houdbaar (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking). Na die datum kan de werking van Biofreeze afnemen, maar het product bederft niet.

7. Wat is Cryotherapie zoals vermeld op de verpakking van Biofreeze?
Cryotherapie is het Engelse woord voor “Koude therapie”. Het unieke van Biofreeze zit hem in de combinatie van natuurlijke menthol en de verdamping van alcohol, waardoor u een ‘koud gevoel’ op de pijnlijke plek krijgt.
Dat veroorzaakt twee reacties:
- de microcirculatie en de doorbloeding worden gestimuleerd
- de zenuwuiteinden opperhuid worden beïnvloed, daardoor voelt u minder pijn
  en kunnen uw spieren zich ontspannen.
Het effect van Biofreeze is groot doordat het lichaam zich aan de omstandigheden aanpast en direct ‘reageert’ op de kou: bloedvaten vernauwen zich en lokaal kan de doorbloeding zelfs stoppen. De koude reactie is echter kort en er volgt een tegenreactie : het bloed gaat weer stromen en het lichaam wordt weer van binnen opgewarmd. Dit is vergelijkbaar met het opwarmen van bevroren of koude handen: je krijgt dan vaak een gloeiend gevoel.

8. Wat is Ilex?
Ilex is een natuurlijk aangenaam kruid van een zuid Amerikaanse heester en zorgt voor de lekkere geur in combinatie met menthol. Bovendien werkt het kruid als bindmiddel. Door Ilex is Biofreeze goed uit te smeren en droogt het op zonder vlekken. Te samen met de andere ingrediënten zorgt Ilex ervoor dat Biofreeze het unieke effectieve product van vandaag de dag is.

9. Is Biofreeze een geneesmiddel?
Nee. Biofreeze is geen geneesmiddel maar een medisch hulpmiddel (link naar vraag mbt registratie) volgens het Koninklijk Besluit “Medisch Hulpmiddelen”, 30 maart 1995. Zie ook vraag 22

10. Kan ik Biofreeze gebruiken als ik medicijnen gebruik?
Ja. Biofreeze is een uitwendige pijnverlichter en komt dus niet in uw bloedsomloop terecht.

11. Kan ik Biofreeze gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
U kunt Biofreeze gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding; het bevat geen schadelijke stoffen en komt niet in de bloedbaan terecht. Zorg er wel voor dat u het veilig gebruikt, en niet in aanrakeing laat komen met uw baby (wanneer u borstvoeding geeft).

12. Kan ik een ‘heating pad’ gebruiken terwijl ik ook Biofreeze gebruik?
Nee, u moet nooit een ‘heating pad’ tegelijk met Biofreeze gebruiken. Biofreeze werkt door een verkoelend effect te veroorzaken, geen verwarmend effect.

13. Kan ik de plek, waar ik Biofreeze op heb aangebracht, ‘inpakken’?
U kunt alleen een ademende katoenen lap gebruiken wanneer u Biofreeze gebruikt. Wanneer u het product op uw handen gebruikt, kunt u ademende katoenen handschoenen gebruiken.

14. Er is Biofreeze in mijn oog terecht gekomen. Hoe kan ik dit oplossen?
Spoel uw oog uit met warm water. Ga onder een warme douche staan of houd uw hoofd onder een lopende kraan en laat het water op uw voorhoofd komen, zodat het water naar beneden loopt ‘langs’ uw ogen. Dit doet u dan ongeveer 15 minuten. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar een arts en neem het product Biofreeze mee.

15. Kan ik Biofreeze gebruiken onder de zonnebank, in de sauna, of om verbrande plekken door de zon te koelen?
Nee, Biofreeze is niet bedoeld voor dit soort situaties.

16. Kan ik Biofreeze gebruiken op insectenbeten of brandnetelblaren?
Biofreeze is niet bedoeld voor gebruik in deze situaties.

17. Werkt Biofreeze bij hoofdpijn?
Biofreeze is niet specifiek ontwikkeld om hoofdpijn tegen te gaan. Maar veel mensen brengen een kleine hoeveelheid Biofreeze aan op de achterkant van hun nek, op hun slapen en op het voorhoofd. Dit kan hoofdpijn verlichtend werken.

18. Mijn kind of huisdier heeft Biofreeze gegeten. Wat moet ik doen?
Als uw kind Biofreeze in zijn mond heeft gehad, maar dit niet heeft doorgeslikt, spoel dan zijn of haar mond grondig uit met lauwwarm water. Als uw kind Biofreeze heeft doorgeslikt, spoel dan zijn mond grondig uit met lauwwarm water. Probeer uw kind te laten braken. Een glas melk zal helpen om irritatie in de maag te verminderen. Wanneer er een grote hoeveelheid is ingeslikt, neem dan direct contact op met een arts.

Huisdier – Neem direct contact op met de dierenarts. Dieren drinken geen water op commando. Dieren hebben een hoog ontwikkeld reukorgaan. De geur van menthol en alcohol zal dieren tegenhouden het product op te eten. De geur is zo overweldigend dat dieren Biofreeze niet herkennen als eten, of iets smakelijks. Biofreeze zal dieren geen schade aanbrengen, maar we raden het sterk aan toch altijd contact op te nemen met de dierenarts na inname van Biofreeze.

19. Kan ik Biofreeze gebruiken op open wonden of hechtingen?
Nee, Biofreeze mag in geen van deze gevallen gebruikt worden.

20. Na het gebruik van Biofreeze heb ik huiduitslag/huidirritatie gekregen. Wat moet ik doen?
Neem een warm bad en voeg daar soda aan toe. Ontspan tenminste 20 minuten. Als de uitslag blijft, neem dan contact op met een arts.
 
21. Staat Biofreeze geregistreerd in Nederland?
Ja. Biofreeze is een medisch hulpmiddel en staat als zodanig geregistreerd bij de Nederlandse autoriteiten. Dit houdt in dat Biofreeze een CE- markering heeft en in heel Europa verkocht mag worden. Zie ook vraag 10.

22. Bevat Biofreeze Aspirine of andere chemische pijnstillers?
Nee, Biofreeze bevat geen van dergelijke stoffen/producten.

23. Ik heb suikerziekte, kan ik Biofreeze gewoon gebruiken?
Ja, Biofreeze zorgt voor plaatselijke pijnverlichting. Biofreeze komt niet in de bloedbaan, in tegenstelling tot veel andere producten. Bij suikerziekte kan het lichaam suikerstoffen niet goed verwerken. Biofreeze bevat geen schadelijke stoffen en kan gewoon gebruikt worden door een suikerziekte patiënt. 

24. Is Biofreeze diervriendelijk getest?
Ja, Biofreeze wordt niet op dieren getest en bevat geen dierlijke producten.

25. Vanaf welke leeftijd mag Biofreeze gebruikt worden?
Biofreeze mag gebruikt worden vanaf 2 jaar; m.u.v. de spray, die mag vanaf 12 jarige leeftijd gebruikt worden.

Is uw vraag hier niet naar tevredenheid beantwoord, of staat uw vraag niet in deze lijst, neem dan contact met ons op via de gegevens op onze contact pagina.
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Disclaimer